Tervetuloa Kurkikorpeen!

Mummolapalvelut

Mummolaan voi tulla kaikkina vuodenaikoina nauttimaan mummolatoiminnasta päiväkäynnille tai loman ajaksi. Ohjelmalliset Green Care-lomat sopivat kaikenikäisille. Lapset voivat tulla vanhempien, isovanhempien, kummien tai jonkun muun aikuisen kanssa. Mummola tarjoaa vuodenaikojen mukaista yksilöllistä ohjelmapalvelua ja osallistumista talon töihin perheen toiveiden mukaisesti.

Siirry palvelusta toiseen kuvassa olevien nappuloiden avulla.

Kommentointi on suljettu.

Edellinen

Mummolaloma keväällä

Kevättulvien aikaan kaarnaveneet lasketaan vesille, rakennetaan linnunpöttö ja tehdään linturetki lehmipolkua pitkin Hapuanjärven rannalla. Keväällä myös polkupyöräillään Haaviston syytinkituvalle, paistetaan tikkupullia ja makkaraa nuotiolla. Maatilan ympäristössä kerätään luonnonyrttejä isoäidin opastuksella yhteiselle aterialle. Kurkien saapuminen keväällä merkitsee talven väistymistä ja kurkinäytöksen alkua.

Mummolaloma kesällä

Kesällä leikitään vanhanajan pihaleikkejä, kuten kymmenen tikkua laudalla ja pikipataa. Retkeillään Maammon kanssa lähiympäristön karjapoluilla, ruokitaan lampaita, käydään Taaton kanssa kalassa ja saalis valmistetaan ateriaksi. Kesällä kerätään myös kuusenkerkkiä ja ruokaillaan hernemaalla. Lisäksi tietysti uidaan, veneillään ja melotaan, tehdään pajupillit ja laitetaan heinät seipäälle. Pihapiiristä voi seurata kuinka kurkipariskunta huolehtii poikasestaan.

Mummolaloma syksyllä

Syksyllä kerätään marjoja ja sieniä sekä askarrellaan luonnonmateriaaleista. Huovutetaan, veistellään, satuillaan, lauletaan ja tehdään käsinukkenäytelmiä. Syksyllä myös leivotaan ja säilötään sekä nostetaan perunaa ja korjataan viljaa vanhanajan tapaan. Käydään myös ruokkimassa lampaita laitumelle ja rakennetaan majaa, sekä jätetään hyvästit kurjille.

Mummolaloma talvella

Talvella tehdään hiihtoretki eväitten kanssa Haavistoon. Lisäksi napakelkkaillaan ja pilkitään järven jäällä, rakennetaan lumilinnaa ja rohkeimmat voivat käydä avannossa uimassa. Talvella Mummolassa tehdään myös jouluaskartelua ja erilaisia käsitöitä sekä jouluvaellus.

…sekä muuta unohtumatonta toimintaa

Tilalta löytyy kesäisin lampaita, joita pääsee silittelemään ja ruokkimaan.

Palveluhinnasto

Seuraava